Sve vijesti

TRAJAT ĆE 4 SATA

Izrael objavio novu “taktičku pauzu” u borbama u području izblegličkog kampa Jabalia

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su danas drugu “taktičku pauzu” u borbama.

Pauza će trajati četiri sata od 10 do 14 sati po lokalnom vremenu i obuhvatit će područje izbjegličkog kampa Jabalia i Ezbet Mallin, rečeno je.

Kamp se našao pod izraelskom vatrom ranije ovog mjeseca, a IDF je rekao da je u napadu gađao i ubio zapovjednika Hamasa po imenu Ibrahim Biari. Bolnički dužnosnici pak tvrde da je također ubijeno više od 50 civila.

Borbe u izbjegličkom kampu Shati na sjeveru Gaze intenzivirale su se tijekom noći, nakon što je Izrael tvrdio da je na njegove vojnike pucano dok su pomagali civilima.

Izraelska vojska je rekla da su njihovi vojnici pronašli ljude u zgradi i omogućili im da se evakuiraju sigurnim koridorom. Dok su to činili, na vojnike je pucano, a Izrael je odgovorio lakim oružjem i tenkovskom vatrom, ubivši naoružane napadače, tvrdi se.

Izraelske obrambene snage također su objavile snimke koje navodno prikazuju napade na lokacije diljem Gaze, uključujući “skladište oružja, ratnu sobu i drugu infrastrukturu koja pripada terorističkoj organizaciji Hamas”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...