Hrvatski Medijski Servis

IZRAEL EKSPRESNO ODGOVORIO LJUTITOJ SRBIJI: Evo zašto su naši borbeni avioni F-16 sudjelovali na proslavi Oluje

Srpski veleposlanik u Izraelu u izjavi za tamošnji dnevnik Times of Israel izjavio je da sudjelovanje Izraela u proslavi Oluje nije prijateljska gesta prema Srbiji te dodao da je Srbija duboko razočarana.

“Srbija je duboko razočarana time zbog toga što je za nas operacija Oluja iz 1995. bila vrsta pogroma. To je bio najveći egzodus jedne nacije nakon Drugog svjetskog rata’, izjavio je.

Izraelsko veleposlanstvo oglasila se oko navedenog. Navode kako je sudjelovanje izraelskih zrakoplova u obilježavanju operacije Oluja u isključivoj vezi s ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila avione F-16, javlja b92.

“Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo sudjelovanje je u isključivoj vezi s ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske”, ističe se u priopćenju izdanom, kako je navedeno, “povodom aktualnih događaja tijekom obilježavanja vojne operacije Oluja u Kninu i sudjelovanja izraelske delegacije”.

Dodaje se i da Izrael izuzetno cijeni prijateljstvo sa Srbijom te da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji, za što je dokaz službena posjeta predsjednika Rivlina prije dva tjedna.

“Tijekom posjete, predsjednik je bio duboko dirnut, ukazavši na snažne veze i prijateljstvo sa Srbijom. Predsjednik je, također, izrazio jasan stav kad je riječ o sjećanju na prošlost”, navedeno je u prioćenju. U tom smislu, dodaje ambasada, čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije nikad i ni na koji način neće biti ugroženo./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte