Bakir Hadžiomerović SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH

Bakir Hadžiomerović je kandidat SDP-a BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Kako saznaje portal Klix.ba, on je na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke osvojio devet od 16 glasova.

Hadžiomeroviću je konkurenciju predstavljao samo Mehmed Bradarić, nakon što je Besima Borić odustala, a glasanje je završeno iza 18 sati.

Dugogodišnji novinar i urednik magazina “60 minuta” ovu bh. javnosti iznenađujuću kandidaturu je prihvatio.

“Članovi Predsjedništva su podržali kandidaturu Hadžiomerovića radi njegovog dugogodišnjeg ugleda u javnosti i rada u medijima, radi čega će na pravi način promovirati političke ciljeve SDP BiH na predstojećim Općim izborima u listopadu. Kandidatura Bakira Hadžomerovića bit će službeno predstavljena na press konferenciji, zakazanoj za ponedjeljak 14.7., a termin konferencije će naknadno biti priopćen”, naveli su u priopćenju iz SDP-a.

Podsjetimo, SDP je ranije razmatrao ulazak u utrku za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na općim izborima u oktobru, ali je odluka promijenjena nakon što su Anto Domazet i Lidija Korać odbili kandidaturu.

Prethodno je i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović odbio prihvatanje kandidature, ali su u ovoj stranci ostali odlučni u namjeri da imaju svog kandidata za člana državnog Predsjedništva.

Najnovije

NAKON PONIŠTAVANJA INZKOVE ODLUKE

Je li se Republika Srpska jučer de facto odcjepila od BiH? Evo što za HMS kaže pravni stručnjak Nino Gvozdić

Je li se Republika Srpska de facto odcjepila od BiH? To pitanje se nameće nakon što je parlament ovog entiteta na jučerašnjoj sjednici usvojio...