Iznenada umro Vitalij Robertus (54), potpredsjednik Lukoila

Preminuo je 54-godišnji Vitalij Robertus, potpredsjednik Lukoila, priopćeno je iz ruske naftne i plinske tvrtke.

“S dubokim žaljenjem objavljujemo da je potpredsjednik Vitalij Vladimirovič Robertus iznenada preminuo u dobi od 54 godine”, stoji u priopćenju za javnost, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Robertus je odmah nakon završetka studija počeo raditi u Lukoilu kao ekonomist. “Tijekom više od 30 godina rada u Lukoilu stekao je poštovanje svojih kolega ne samo u tvrtki već i u industriji u cjelini. Dobitnik je državnih i resornih nagrada za uspjeh u razvoju domaćeg goriva i energetskog kompleksa”, naveli su iz tvrtke.

Ukrajinska Pravda piše kako je ovo već četvrti visokorangirani Lukoilov menadžer koji je preminuo u posljednje dvije godine. Vladimir Nekrasov, predsjednik Upravnog odbora Lukoila, preminuo je u listopadu 2023. od zatajenja srca.

Nekrasov je bio na čelu Lukoila nakon što je Ravil Maganov, njegov prethodnik, poginuo u padu kroz prozor Centralne kliničke bolnice u Moskvi u kolovozu 2022. Aleksander Subotin, bivši glavni menadžer tvrtke, umro je u svibnju 2022., a njegovo tijelo pronađeno je u privatnoj kući. Istragom je utvrđeno da je i Subotin preminuo od zatajenja srca./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img