SUSRET PREDSJEDNIKA FEDERACIJE BiH I APOSTOLSKOG NUNCIJA U BiH

PEZZUTO: Izmjene Izbornog zakona nužne kako bi se osigurala ravnopravnost konstitutivnih naroda

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sastao se u prostorijama Apostolske nuncijature u BiH u Sarajevu s apostolskim nuncijem u BiH Luigijem Pezzutom, a sastanku je nazočio i mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski.

Teme razgovora bile su aktualna politička situacija u Federaciji BiH, reforme i europski put BiH, te suradnja Svete Stolice i Federacije BiH i BiH, prenosi Fena.

Ovom prigodom, predsjednik Federacije BiH upoznao je nuncija Pezzuta s političkim prilikama u Federaciji BiH, s posebnim osvrtom na tijek pregovora oko izmjena Izbornog zakona i rješavanja problema u funkcioniranju Federacije BiH.

Istaknuo je kako su izmjene Izbornog zakona BiH sukladno odlukama Ustavnog suda BiH nužne kako bi se osigurala ravnopravnost konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto istaknuo je da Sveta Stolica u svom djelovanju promiče dijalog, pomirenje, toleranciju i ravnopravnost svih naroda u Bosni i Hercegovini. Također je istaknuo nužnost provođenja reformi, među kojima je ona koja se tiče izbornog zakona urgentna, ističući da je temeljni kriterij koji treba imati na umu djelotvorna pravna jednakost konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine.

Apostolski nuncij podržao je put bh. integracije u Europsku uniju, a istovremeno je potvrdio potporu Svete Stolice Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i cijeloj Bosni i Hercegovini, nadajući se boljem razumijevanju među konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je Svetoj Stolici na potpori europskom putu BiH i nunciju Pezzutu osobno na zalaganju za ostvarivanje pune ravnopravnosti konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH, dodaje se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...