POVEZIVANJE JEDINOG HERCEGOVAČKOG GRADA NA MORU S UNUTRAŠNJOSTI

Izgradnja ceste Neum – Stolac odvija se po planu, završetak u veljači 2022.

Izgradnja ceste Neum – Stolac u dužini 36,41 km odvija se prema planiranoj dinamici, a završetak svih radova planiran je za veljaču 2022. – potvrđeno je Feni iz JP Ceste Federacije BiH.

Navode da su radovi na dionici Stari Neum – Broćanac u dužini 12 km završeni, a trenutno se izvode radovi na dionici Broćanac – Prapratnica u dužini tri km i dva čvorišta Oskrušnica i Babin Do. Rok završetka tih radova je 1. srpanj 2021.

Također, očekuju da dionica Prapratnica – Hutovo u dužini 2,7 km i tunel Žaba dužine 975 m budu završeni do kraja listopada 2020.

Radovi na dionici Stolovi – Drenovac u dužini 8,95 km bi trebali biti okončani do kraja siječnja 2021.

Ugovoreni su i radovi na dionici Hutovo – Cerovica u dužini pet km i Cerovica – Stolovi u dužini 4,95 km, a rok završetka tih radova je 2. veljače 2022.

Osim toga, neki od projekata koje JP Ceste FBiH trenutno izvodi ili su planirani za izvođenje sukladno Planu aktivnosti za 2020. su nastavak izgradnje Južne obilaznice Mostara, izgradnja obilaznice Stoca, rekonstrukcija tunela Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, rekonstrukcija tunela Jasen na dionici Jablanica – Prozor, rekonstrukcija ceste Posušje – Grude – Široki Brijeg, izgradnja obilaznice Gruda, izgradnja dijela obilaznice Ljubuškog, rekonstrukcija crne točke ne sjevernom ulazu u Mostar itd.

Kada je riječ o izvođenju radova u doba pandemije COVID-19, napominju da se svi izvođači i svi sudionici u projektima koje implementira JP Ceste FBiH strogo pridržavaju svih mjera i preporuka i provode sve preventivne mjere zahvaljujući kojima nisu imali slučajeva zaraze na gradilištima.

Dodaju da su se uslijed zatvorenosti granica susretali s problemima nabavke i dostave materijala nužnih za ciklus proizvodnje (npr. nabavka tečnih goriva, nabavka opreme za tunel Žaba, nabavka rezervnih dijelova za postrojenja i strojeve angažirane na projektu itd.), ali ističu da su se izvođači uspješno snalazili u takvim uvjetima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HMS OTKRIVA DOKUMENT

Evo kako su Mektić i suradnici rasipali donirani novac, „tipičan primjer korupcije tzv. bijelih kragni“

Hrvatski Medijski Servis došao je u posjed specifikacije upućene Upravi za neizravno oporezivanje BiH iz koje se vide napuhane cijene koje je tzv. Mektićev...