LIDER SDA

IZETBEGOVIĆ: S Plenkovićem ću se vidjeti idućeg tjedna, s Milanovićem neću dok se on ne sretne s Džaferovićem

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je večeras u Dnevniku 2 Federalne televizije da nije postojao dogovor s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem da se imenuje Vlada FBiH pa izmijeni Izborni zakon ili obratno.

– Ne možemo ucijenjeni pregovarati – rekao je Izetbegović.

Komentiraći posjetu Milorada Dodika Hrvatskoj rekao je da je to čovjek koji guši BiH.

– S nulom je pomnožio Hrvate u RS. Zašto su pozvali ovakvog Dodika. Mislim da se radi o pritisku koji treba gospodinu Čoviću na mene i SDA – dodao je lider SDA.

Kazao je da neće ići u Zagreb, ali da će se negdje drugo vidjeti s premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem.

– S Milanovićem ću se vrlo rado vidjeti kada se susretne s onim koji je njegov partner, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. O tim odnosima ću pričati s Plenkovićem, mislim već idućeg tjedna. U njemu bih mogao naći sugovornika. Te ljude ne treba ostaviti Miloradu Dodiku – rekao je Izetbegović.

Rekao je i da je “mali Šengen“ šansa za BiH. Rekao je da to nije “Velika Albanija” ni “Velika Srbija” već ekonomska asocijacija.

-Ne smijemo se bojati konkurencijskog pritiska Srbije i Albanije. Nikad nije bilo rješenje u zatvaranju. „Mali Šengen“ će biti dobra vježba za EU – dodao je Izetbegović.

O sporazumu Vučića i Hotija rekao je da je to dobro i za Srbiju i za Kosovo.

-Niz ovakvih sporazuma učinit će da Srbija defakto prizna Kosovo – smatra Izetbegović.

Kazao je da je SDA bila istrajna da se A lista uvrsti u Revidiranu strategiju za ratne zločine.

Komentirajući odnos SDA i SBB-a kazao je da postoje oscilacije.

– Ja sam zainteresiran za suradnju, a ne da ponovo uđem u turnus prepucavanja s gospodinom Radončićem. Loše je za BiH da ponovo imamo prepirku s gospodinom Radončićem – rekao je Izetbegović.

Dodao je da je Radončić sposoban i pragmatičan političar.

– On je jedan vrlo hrabar političar za razliku od nekih drugih koji pobijede na izborima pa ne smiju ući u političku arenu – kazao je Izetbegović.

Komentirajući stanje u Sarajevskoj županiji, kazao je da nije nemoguće da SDA izgubi vlast s obzirom na izjave zastupnika Aljoše Čampare.

– Ne bih likovao, ako se neka takva stvar desi. Jer se vrlo brzo može desiti i obratno. Fortina vlada je imala jak PR, stvarala se iluzija da se nešto radi. U ovoj je obratno, ova vlada je dosta radila, a malo se hvalila – kazao je Izetbegović.

Naveo je i da nije vidio ozbiljne optužbe Čampare.

– Kod gospodina Sarajlića se radi o samo jednoj preporuci za zapošljavanje telefonom. Taj slučaj je priveden kraju 99 posto, radila je komisija po žalbi gospodina Efendića – rekao je Izetbegović i dodao je da za Čamparu ima mjesta u SDA te da bi volio da ostane u stranci, da bude zapažen po nečemu dobrom što je radio kao ministar i zastupnik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKOLIKO BOŠNJAČKI POLITIČARI NE PRIHVATE IZMJENE IZBORNOG ZAKONA

LUCOVIĆ: Herceg-Bosna mora biti hrvatski odgovor!

Zadnjih dana se među hrvatskom javnosti u BiH sve više aktualizira pitanje izmjena Izbornog zakona po kojima će Hrvati sami birati svoje političke predstavnike...