IZETBEGOVIĆ OBJASNIO: Evo u čemu be se sastojao “korektan kompromis” o formiranju vlasti

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), istaknuo je u izjavi za Anadolu Agency (AA) kako je krajnje vrijeme da se napravi korektan kompromis u vezi s formiranjem vlasti u BiH.

Izetbegović je komentirao neformiranje vlasti na svim razinama i godinu nakon izbora, a nakon trilaterale kojoj su u Beogradu nazočili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan te predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

“Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis i cijenim da bi spomenuta trilaterala, odnosno stavovi predsjednika Erdogana i Vučića koji su bili na toj liniji, mogli biti ohrabrujući”, rekao je Izetbegović i dodao:

“Kad kažem korektan kompromis onda podrazumijevam da se svi ranije doneseni zakoni i državne strategije moraju poštovati, ali da članstva u NATO savezu neće biti dok se ne postigne novi dogovor konsenzusom triju strana u BiH. U tijeku su razgovori na razini ureda tri člana Predsjedništva BiH i cijenim da se ide ka rješenju”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije