Hrvatski Medijski Servis

Izetbegović: Kad muslimani budu jaki onda će SAD i Njemačka reagirati

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas kako je primio službeni poziv za susret s nerezidentnim veleposlanikom Izraela za BiH Davidom Koenom, ali da mu, “nakon 1.000 ljudi ubijenih u Gazi po tko zna koji put, srce nije to dopustilo”.

Dodao je kako je razočaran reakcijom svijeta i “poražen reakcijama” Njemačke i SAD koji priznaju pravo Izraela na obranu.

“Slabost privlači nasilnike, i naša slabost i neorganiziranost privukla je nevolju. Nikad više nećemo biti slabi, a kad muslimani u svijetu budu dovoljno jaki onda će i Njemačka i SAD i svi ostali reagirati kako treba”, poručio je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je kako nije primio službeni poziv za susret s nerezidentnim veleposlanika Izraela u BiH te da bi bilo “degutantno sresti se s tim čovjekom u trenutku ovih događanja u Gazi”.

S nerezidentnim veleposlanikom Izraela u BiH Davidom Koenom 23. srpnja je razgovarao srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Razgovaralo se o “bilateralnim odnosima BiH i Izraela, političkoj situaciji u BiH” i, kako je navedeno u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, o aktualnim događanjima u Pojasu Gaze i na Bliskom istoku./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte