IZETBEGOVIĆ NAKON SASTANKA S BOŠNJAČKIM DVOJCEM U PREDSJEDNIŠTVU: Očekujem da se sutra riješi pitanje ANP-a

U Sarajevu je održan sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića s dvojicom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, predsjedateljem i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Nakon ovog sastanka, Izetbegović je novinarima kazao kako očekuje da se konačno riješi pitanje aktivacije Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), kao i da se da podrška mandataru za sastav novog Vijeća ministara.

Ponovio je da, ako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne podrži ANP, neće biti ni mandatara.

– Potpisali smo da ćemo raditi u skladu s Ustavom i zakonom, da će se poštivati ranije odluke, da će se poslati plan u Bruxelles. Očekujem da se sutra donese razumno rješenje, da se ANP, reduciran ili modificiran, u nekom obliku pošalje u Bruxelles i nakon toga da se imenuje mandatar. Dakle, bit će obje sjednice – istaknuo je Izetbegović.

Na pitanje novinara što će se dogoditi nakon isteka roka do kojeg bi sporazum trebao biti implementiran, Izetbegović je rekao kako ne mogu isteći principi.

– Njih imamo ili nemamo. Mogu isteći rokovi. Nakon 5. rujna će doći 6. rujan i nastavit ćemo se baviti onim što će biti presjek onoga što želimo, a to je reducirani ANP kojeg treba uraditi Komisija za NATO – rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, u Predsjedništvu je danas održan i sastanak veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije u BiH Erica Nelsona Matthewa Fielda s drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem./HMS/

Najnovije

NOVE TRZAVICE

Rusija tvrdi da Njemačka opstruira istragu u slučaju Navaljni

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je Njemačku da opstruira istragu u slučaju trovanja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog. Njemačka vlada krši Europsku konvenciju iz 1959. o...