IZETBEGOVIĆ NAKON SASTANKA S BOŠNJAČKIM DVOJCEM U PREDSJEDNIŠTVU: Očekujem da se sutra riješi pitanje ANP-a

U Sarajevu je održan sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića s dvojicom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, predsjedateljem i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Nakon ovog sastanka, Izetbegović je novinarima kazao kako očekuje da se konačno riješi pitanje aktivacije Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), kao i da se da podrška mandataru za sastav novog Vijeća ministara.

Ponovio je da, ako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne podrži ANP, neće biti ni mandatara.

– Potpisali smo da ćemo raditi u skladu s Ustavom i zakonom, da će se poštivati ranije odluke, da će se poslati plan u Bruxelles. Očekujem da se sutra donese razumno rješenje, da se ANP, reduciran ili modificiran, u nekom obliku pošalje u Bruxelles i nakon toga da se imenuje mandatar. Dakle, bit će obje sjednice – istaknuo je Izetbegović.

Na pitanje novinara što će se dogoditi nakon isteka roka do kojeg bi sporazum trebao biti implementiran, Izetbegović je rekao kako ne mogu isteći principi.

– Njih imamo ili nemamo. Mogu isteći rokovi. Nakon 5. rujna će doći 6. rujan i nastavit ćemo se baviti onim što će biti presjek onoga što želimo, a to je reducirani ANP kojeg treba uraditi Komisija za NATO – rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, u Predsjedništvu je danas održan i sastanak veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije u BiH Erica Nelsona Matthewa Fielda s drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EVO ŠTO TO ZNAČI

Slovenija uvodi stroge mjere na granici, Hrvatska više nije na zelenoj listi

Slovenska vlada stavila je Hrvatsku zbog porasta dnevnog broja zaraza koronavirusom zadnjih dana na "žutu" listu epidemiološki manje sigurnih država, kazao je u Ljubljani...