"IZGUBLJENI" U PRIJEVODU

Izetbegović krivotvori i Erdoganove izjave: Turski predsjednik ipak jest predložio susret lidera tri konstitutivna naroda u BiH

Nakon susreta Vučić-Erdogan, Izetbegović je rekao kako “ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH s predsjednicima Turske i Srbije (i Hrvatske)”, ističući da se radi o pogrešnoj interpretaciji.

Iako Bakir Izetbegović, lider Bošnjaka, negira kako je na inicijativu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a nakon susreta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića s turskim predsjednikom Recepom Erdoganom, dogovoreno da spomenute zemlju budu posrednice u razgovorima bh. nacionalnih lidera o poboljšanju političkih odnosa u BiH, precizno prevedene izjave nakon sastanka Vučića i Erdogana ga jasno demantiraju, piše portal Dnevnik.ba.

Naime, nakon susreta Vučić-Erdogan, Izetbegović je rekao kako “ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH s predsjednicima Turske i Srbije (i Hrvatske)”, ističući da se radi o pogrešnoj interpretaciji.

„Radi se, u stvari, o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda“, izjavio je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, takav sastanak trilaterale bi se uskoro trebao dogoditi, a BiH će predstavljati Predsjedništvo BiH u kojem hrvatski narod nije predstavljen.

No, izjave nakon sastanka Vučića i Erdogana demantiraju Izetbegovića.

Prema izvještaju Reutersa, nakon susreta s Vučićem, Erdogan je rekao sljedeće:

“Nakon ovih (srbijanskih) izbora, želimo okupiti lidere triju naroda i održati s njima sastanak. Ovim sastankom poduzeli bismo korake ka očuvanju teritorijalnog integriteta BiH. Želimo okupiti trojicu lidera – Bošnjaka, Hrvata i Srba, i postići ovaj cilj. O tomu smo se složili. Razgovori bi se mogli održati u Istanbulu ili Beogradu”./HMS/

2 COMMENTS

 1. Ne kuzim 🙁

  Ako izborni zakon propadne slijedeci tjedan, i po starom se budu odrzavali izbori.. onda pocinje prkos Hrvatskih stranaka i nakraju zamrznuti odnosi u Federaciji.

  Sta onda ova triletarala Zorana, Vucica i Erdogana predstavlja, NISTA.. Jos jedna vecera i svi svojoj kuci..

  Da bi se nesto prihvatilo moraju biti 2/3 ruku u Federaciji a bez ovih SDP, SBB to je nemoguce.. uglsvnom ovi susret nista ne doprinosi,dolazi do stagnacije drzave i drustva.. jer SDP I DF uvijek kontra.

  Po daytonu BIH je trebala biti Federacija kantona ne Federacija entiteta, to je bio plan.
  Federativni kantoni bi bili visenacionalni uz vece ovlasti i manje placanje PDV.

  To nije uspilo, napravili su sranje, pogotovo Federacija koja je cisti gradjanski koncept, i taj koncept je ono sto Komsic sada zagovara, evo vec 30 godina “pisa vodu” na sve strane.

  • Richard hoolbroke treba dobit nobelovu nagradu za “luđačko djelo”. 20 stoljeca
   Ova njegova vizija Federacije nebi palo napamet ni najvecem sizofrenicaru
   “KBC Vrapce”

   Pa pogledajte dragi ljudi sto je covjek izumio.
   I onda za ne falit HNV komsici i pejici savjetovali ga sa 10 zupanija. Usrali da nemogu vise. Ocjepili recimo capljinu i citluk od sirokoga, ovo je takva nebuloza da pas sa maslom nebi pojea.

Comments are closed.

Najnovije

SARAJEVO

Obilježena 31.obljetnica brigade HVO-a „Kralj Tvrtko“

U organizaciji Koordinacije Udruga HVO Sarajevo obilježena je 31.obljetnica utemeljenja brigade HVO „Kralj Tvrtko“. Na žalost i ove godine počast brigadi nije mogla biti...