PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA SDA NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM

IZETBEGOVIĆ: Potreban konsenzus o izbornoj reformi te ravnopravnost konstitutivnih naroda i Ostalih

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se večeras u Dubrovniku s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Istaknuto je da je na sastanku razgovarano o potrebi rješavanja otvorenih pitanja između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u obostranom interesu, kao i o odnosima Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

-Sugovornici su istaknuli potrebu pronalaska konsenzusa o izbornoj reformi s ciljem ostvarivanja ravnopravnosti konstitutivnih naroda i Ostalih, te uklanjanja blokada u funkcioniranju institucija, stoji u objavi na službenoj FB stranici Bakira Izetbegovića.

Izetbegović je naglasio da bi dijalog o rješavanju otvorenih pitanja na državnoj razini bio ključan za vraćanje i osnaživanje povjerenja i suradnje dviju susjednih država.

-S tim u vezi, podržano je održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, stoji u Izetbegovićevoj objavi.

Objava na Facebooku predsjednika SDA zaključuje se informacijom da su Izetbegović i Plenković razgovarali i o plinifikaciji Bosne i Hercegovine kroz ubrzanu realizaciju projekta plinovoda Južna interkonekcija, te o ostalim zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Evo što je Plenković napisao o sastanku s Izetbegovićem u Dubrovniku

/HMS/

2 COMMENTS

  1. FBIH ide na 3 kantona:

    4 OPCINE BOSNJACKOM KANTONU: DRVAR, GRAHOVO, GLAMOC I KONJIC
    4 OPCINE HRVATSKOM KANTONU: CAPLJINA, CITLUK, NEUM, RAVNO.

    Nakon toga slijedi spajanje SBK I HNK OD STOCA DO VITEZA. sa Glavnim gradom Mostar.
    Glavni grad Bosnjackog kantona Sarajevo, a Hrvatskog kantona ( posto se nezna Livno ili Siroki il Orasje) to ce biti NEUM!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije