IZETBEGOVIĆ: Dodik blokira procese, a za blokade optužuje druge

Danas je u Mostaru održan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i SDA predvođen predsjednicima stranaka na kojem je Dragan Čović bio je domaćin Bakiru Izetbegoviću. Izetbegović je ovom prilikom posebno naglasio da je predsjednik SNSD-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik remetilački faktor jer uvijek optužuje druge za blokade, a ustvari ih sam provodi, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je najavio da će HDZ SDA i SNSD imati sastanke oko raspodjele resora. Napominje da je još uvijek nedefinirana aktivacija MAP-a kakao bi imali formirano Vijeće ministara.

„Kada je u pitanju federalna razina HDZ inzistira da se riješi izmjena Izbornog zakona. Možemo nagovijestiti da možemo napraviti rješenje koje će trasirati put da se ta pitanja riješe“, rekao je Izetbegović te dodao:

-Danas smo razgovarali o trećem entitetu kanalima Herceg Bosni i zadovoljan sam odgovorima Čovića, istaknuo je Izetbegović.

Dodik blokira procese

Na pitanje novinara da komentira Dodikove izjave o oružju, blokadama vlasti Izetbegović kaže da Dodik svaki put želi nekoga drugog optužiti. Spiskovi Bošnjaka su besmislice, a dio naroda ih može krivo shvatiti. -Oslanjamo se na OS BiH i garante Daytonskog mirovnog sporazuma, rekao je Izetbegović.

Predsjednik SDA napominje da će Dodik blokirati sve procese, a onda optužiti druge zbog toga. „Mi želimo da se provodi Zakon o obrani i oko zakona nema predomišljanja. Ako ste prihvatili kontinuitet BiH onda nema crtanja karata.Neki su ih crtali prije 30-ak godina pa su završili u haaškim ćelijama“, rekao je Izetbegović.

Neki nisu u nacionalnim blokovima

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović problem vidi u činjenici što cijeli hrvatski korpus ima frustraciju prema DF-u. „ BiH ima 25 posto stanovništva koji ne žele biti dio jednog od tri bloka. Kada je u pitanju travanjski paket bili smo blizu dogovoru, a sada mislim da bi se mnogi vratili. Izražavam vjeru da ćemo uraditi i izmjene Izbornog zakona“, rekao je Izetbegović.

I Izetbegović se izjasnio oko modela za izbor članova Predsjedništva BiH koji bi bio prihvatljiv svima. Kazao je da priliku vidi u indirektnim izborima za Predsjedništvo BiH./HMS/

Najnovije

MOSTAR

Otvaranje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije u četvrtak

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Posebnost ovoga...