IZETBEGOVIĆ: Bosanski Srbi su naš narod, dio bh nacije, nemaju puno veze sa Srbijancima

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentirao je danas na novinarski upit i najave Milorada Dodika da će pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH obući iduće godine, 12. svibnja, uniforme Vojske RS-a.

– Mislim da do toga neće doći. Dodik svaki dan neku takvu izjavu daje, s kojima ne znam na kraju krajeva i što želi postići, osim što omladina odlazi iz BiH i, na kraju krajeva, završi u rovovima u BiH. Mislim da to ne bi trebao biti cilj ni gospodina Dodika. Dakle, to je protuzakonita stvar. On to može pričati, ali takvo nešto neće moći uraditi – rekao je Izetbegović za Faktor.

Odgovorio je i na upit o izjavama srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina, koji je kazao da “RS nema vojsku, ali srpski narod ima”. Tu je izjavu Izetbegović ocijenio besmislenom.

– Naravno da ima srpski narod vojsku. To su bosanski Srbi, to je naš narod ovdje u BiH, dio bh. nacije. Ne treba nama gospodin Vulin to govoriti. To je faktički naš narod koji nema puno veze sa Srbijancima, puno više veze ima s Hrvatima i Bošnjacima, bez obzira na to što se događalo u zadnjih 100 godina. Genetski je to jedna te ista baza. Oni su odavde iz BiH, ma kako ih zvali. Identiteti njihovi koji su se formirali s vremenom su itekako utjecali jedni na druge, prožimali se. Hvala gospodinu Vulinu što nas podsjeća na to, da sa nama žive naši sunarodnjaci Srbi – zaključio je Izetbegović./HMS/

Najnovije