Hrvatski Medijski Servis

IZETBEGOVIĆ: Blizu dogovor s HDZ i SNSD o formiranju Vijeća ministara

Foto: Klix.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je vrlo blizu dogovor sa SNSD-om i HDZ-om o formiranju Vijeća ministara. On je za početak narednog tjedna najavio novi sastanak ove tri stranke izrazivši očekivanje da će nakon toga biti stvoreni preduvjeti za formiranje Vijeća ministara.

Izetbegović je rekao novinarima da je SDA napravila prijedlog izjave u vezi s formiranjem vlasti na razini BiH i da je odgovor HDZ-a na taj prijedlog stigao prekjučer, a od SNSD-a sinoć.

Prema njegovim riječima, predložena izjava bazirana je na očuvanju mira, stabilnosti, nastavku bitnih reformskih procesa, brizi o povratnicima, borbi protiv korupcije.

– Mi smatramo da sve treba bazirati na Ustavu i vladavini zakona koji su ranije usvojeni – rekao je Izetbegović i dodao da je potrebno nastaviti integracijske procese.

Lider SDA nije želio precizirati hoće li usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za NATO i dalje biti uvjet SDA za imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara navodeći da to nije sadržano ni u dokumentu predloženom HDZ-u i SNSD-u.

– Dopustite nam svima da spasimo obraz, da nađemo neko rješenje koje je najbolji presjek onoga za što smo zainteresirani i da ova zemlja nastavi naprijed – zaključio je Izetbegović.

On je dodao da je Godišnji nacionalni program tehničko pitanje i da ga ne treba dizati na političku razinu.

– Kada dođemo u situaciju da se odlučuje o eventualnom ulasku u NATO, to će biti posebno pitanje i trebat će  ga preispitati. U međuvremenu se treba kretati – rekao je Izetbegović.

Govoreći o današnjem sastanku Kolegijima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom , Izetbegović, koji je predsjedatelj ovog Doma, rekao je da su razmijenjena mišljenja o nastavku reformskog procesa.

– Dobili smo jedan papir, viđenje Europske komisije o BiH, kako oni vide nastavak reformi – rekao je Izetbegović i podsjetio da u BiH postoji konsenzus u vezi sa europskim putem./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte