Hrvatski Medijski Servis

IZETBEGOVIĆ: ANP možemo dostaviti jednostrano u Bruxelles

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da se Godišnji nacionalni plan (ANP) može jednostrano dostaviti kada se formira Vijeće ministara.

“Mi smo u MAP-u od 2010. Radi se o tome da trebaju akcijski plan. Mi akcijski plan možemo jednostrano dostaviti kada uđemo u Vijeće ministra, naš ministar vanjskih poslova ili obrane koji će doći iz reda Bošnjaka pošalje taj akcijski plan, ali bi željeli da imamo dogovor”, rekao je on i dodao:

“Ne želimo raditi stvari koje će ponovo poslati lošu sliku iz BiH, da se sutradan premijer obraća govoreći da to nije stav srpskog naroda i ministara. Želimo imati bar minimalan kompromis i sporazum. Jednostrano slanje je zadnja varijanta, pokušavamo dobiti od mandatara koji će doći iz SNSD-a izjave da će on poštovati Ustav i zakone ove zemlje uključujući i Zakon o obrani. Kada kažemo poštivati Ustav, to znači da neće entitet nametati volju državi u nadležnostima koji su države a ne entitetske”, poručio je Izetbegović./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte