IZDAVANJE LAŽNIH DIPLOMA U nastavku akcije “Pero” uhićen izaslanik A-SDA u Domu naroda PFBiH i jedan policajac

Nastavak akcije “Pero”, koju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode na području Krajine, rezultirao je uhićenjima zastupnika u Skupštini USŽ i šefa Odjela za droge u Ministarstvu unutarnjih poslova USŽ, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva USŽ.

Kako Klix.ba saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhićeni su zastupnik u Skupštini USK i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Odjela za droge u MUP-u USŽ Alaga Čaušević.

Nakon što su pripadnici SIPA-e 13. studenog proveli opsežnu akciju kodnog naziva “Pero”, u kojoj je uhićen bivši izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i nekadašnji generalni tajnik A-SDA Admir Hadžipašić, očekuje se nastavak akcije.

Tada su uhićene 22 osobe, a deset ih je u pritvoru. Za devet njih je prije dva dana zatraženo produženje pritvora, a svi se terete za izdavanje lažnih diploma.

Ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Unsko-sanske županije Damir Omerdić privremeno je nakon prve akcije zabranio rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO Zapaljen automobil u naselju Dobrinja

U sarajevskom naselju Dobrinja večeras je zapaljen automobil, a vatrogasci su lokalizirali požar.Iz Operativnog centra sarajevskih vatrogasaca za "Avaz" su rekli da su u...