Hrvatski Medijski Servis

IZBACIT ĆE GA IZ PARTIJE? Zoran Mikulić postaje Komšićev savjetnik

Foto: Klix.ba

Zoran Mikulić, član Predsjedništva SDP-a BiH i  predsjednik SDP HNŽ imenovan je za savjetnika drugom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, objavili su sarajevski mediji. 

Prema saznanjima, Mikulić bi trebao početi raditi kao Komšićev savjetnik već u ponedjeljak, a svoj domicilni SDP uopće nije obavijestio o svojim postupcima. Tako bi Mikulićevo isključenje iz stranke trebalo biti na dnevnom redu jedne od sljedećih sjednica SDP-a BiH.

Inače, na listopadskim izborima Mikulić je mjesto u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH izgubio od Lane Prlić, potpredsjednice SDP-a BiH, za samo 20 glasova manje. Navodno je ovih 20 glasova razlike izazvalo polemike i nesuglasice unutar samoga SDP-a, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Foto: Printscreen/Izbori.ba

Navedene okolnosti dovele su do toga da Mikulić “promjeni dres” ostavši vjeran istoj ideološkoj matrici, iako je sam demantirao prelazak u DF (za sada).Međutim, vrlo je izvjesno da će Mikulić, nakon što bude izbačen iz SDP-a postati članom DF-a.

Kadroviranja oko savjetničkih mjesta u Predsjedništvu te imenovanja veleposlanika iz hrvatske “kvote” logičan su slijed Komšićeve politike nakon što je po treći put za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima.

Komšić oko sebe želi imati pripadnike “kluba poželjnih Hrvata” koji su se izgradili dodvoravanjem političkom Sarajevu. Na ovaj način uzurpiraju se pozicije koje pripadaju legitimnim političkim predstavnicima Hrvata u BiH.

Ni jedan od ovih “marifetluka” iz Komšićeve kuhinje ne bi bio moguć da su donesene izmjene  neustavnog Izbornog zakona BiH koje bi omogućile legitimno političko predstavljanje na svim administrativnim razinama vlasti u BiH, uključujući i Predsjedništvo./HMS/

About the Author
  1. Zdravko puljicReply

    Pa nemogu se napraviti dresovi koje on nece obuci a u vrapcicima je davno zatvorena fabrika

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte