Hrvatski Medijski Servis

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a posjetilo Čapljinu

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom boravilo je u ponedjeljak u radnom posjetu općini Čapljina gdje se sastalo s čapljinskim načelnikom Smiljanom Vidićem.

Tom prigodom Vidić je Hercega upoznao s aktualnim stanjem i izazovima s kojima se Općina i njezini žitelji suočavaju. Poseban naglasak stavio je na infrastrukturni razvitak i projekte koji se realiziraju i planiraju, a podupire ih Vlada HNŽ-a.

Herceg je kazao kako je ovo vrijeme kada vlast mora podnijeti javnosti izvješće o obećanom i učinjenom, a to je jedan od razloga posjete općini Čapljina. Dodao je kako je u Čapljini da, zajedno s općinskom vlasti, vidi što su prioriteti Općine te kako te prioritete ugraditi u prioritete Vlade.

”Veliki su projekti u pitanju, a ono što je najvažnije, sve su to ostvarivi projekti. To je poslovna zona u Zvirovićima gdje treba dovesti infrastrukturu za što ćemo pokušati naći i europska sredstva. Tu je i izgradnja tržnice u Čapljini koja bi bila značajna ne samo za Čapljinu nego i cijelu Hercegovinu jer bi kroz nju radili plasman poljoprivrednih proizvoda naših poljoprivrednika, tu je i saniranje deponije koja se nalazi uz Neretvu što je veliki ekološki problem i nadam se da ćemo tu naći novac da riješimo to pitanje.

Tu su i pitanja izvorišta, koncesija i niz drugih značajnih projekata uz ono što redovito radimo da poboljšamo uvjete i kvalitetu života naroda na ovom prostoru – da omogućimo razvoj, opstanak i ostanak na ovom prostoru”, rekao je Herceg.

Naglasio je kako je Vlada posebno ponosna na projekte rekonstrukcije objekata, i to posebice škola, vrtića, te domova zdravlja.

“Obnovili smo preko 20 javnih objekata od Neuma do Konjica i na taj način omogućavamo da naša djeca, prosvjetni radnici, pacijenti i zdravstveni radnici imaju ugodnije uvjete boravka u tim institucijama. Cilj nam je obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u”, zaključio je predsjednik županijske vlade.

U sklopu posjeta, izaslanstvo Općine s predsjednikom Hercegom i Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Eugenom Ćubelom, ravnateljem Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo obišlo je mjesnu zajednicu Modrič gdje je protekli mjesec pušten u promet novoasfaltirani put.

Obišli su i Srednju školu Čapljina koja je prošle godine temeljito rekonstruirana u sklopu Vladinog Projekta energetske učinkovitosti. Ravnateljica Željka Previšić zahvalila je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ-a što su školu odabrali da bude dio projekta obnove i time joj dali novo bolje ruho za dobrobit učenika ali i prosvjetnih djelatnika.

Također, održan je sastanak na kojem su svi djelatnici škole u razgovoru s predsjednikom Vlade govorili o problematici školstva, te pomacima koji su u prosvjeti učinjeni.

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a posjetilo je i renoviranu zgradu Vatrogasnog doma Čapljina, te nogometni stadion NK GOŠK u Gabeli, priopćeno je iz županijske vlade./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte