MOSTOVI SU DA SE GRADE, NE DA SE RUŠE

Izaslanstvo Republike Hrvatske u radnoj posjeti Republici Srpskoj

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas s izaslanstvom Republike Hrvatske o mogućnostima jačanja gospodarske suradnje i snažnijeg infrastrukturnog povezivanja.

Izaslanstvo Hrvatske predvodio je predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog Sabora Marko Pavić, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Srpske.

Na sastanku, kojem je sudjelovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sa suradnicima, razgovarano je i o političkim i ekonomskim temama u Republici Srpkoj, BiH i regiji, te drugim aktualnim pitanjima.

Tijekom razgovora istaknut je značaj izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške, te konstatirano da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu kako za Srpsku i BiH, tako i za Hrvatsku i cijelu regiju.

Na sastanku je izraženo uvjerenje da će most na Savi, granični prelaz, carinski terminal, kao i potrebne prometnice, biti u funkciji do kraja 2022. godine.

Sugovornici su ocijenili da će pitanje sanacije mosta i prekategorizacije graničnog prelaza za teretni promet Novi Grad-Dvor biti riješeno već naredne godine, što će značajno potaknuti gospodarstvo i zapošljavanje u općini Novi Grad.

Na sastanku je zaključeno da postoje brojne mogućnosti prekogranične suradnje i partnerstva, kroz zajedničko apliciranje za projekte u okviru programa INTEREG IPA.

Realizirana posjeta izaslanstva Hrvatske Republici Srpskoj predstavlja nastavak razgovora koje je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio u Zagrebu u rujnu s najvišim dužnosnicima Hrvatske, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije