Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Izaslanstvo Općine Tomislavgrad na 58. salamijadi u Sevnici u Sloveniji

Nakon uspješno organizirane 1. međunarodne kobasijade u Tomislavgradu, čime je Tomislavgrad upisan na kartu gradova organizatora salamijada (natjecanja u izboru najbolje kobasice) Središnje Europe, predstavnici Općine Tomislavgrad boravili su u Sevnici u Sloveniji na tradicionalnoj 58. salamijadi. Prilika je ovo bila i za susret gradonačelnika i predsjednika općinskih i gradskih vijeća lokalnih zajednica Središnje Europe, koji imaju utemeljene udruge salamera.

U vinskom podrumu „Mastnak“ u Orešju nedaleko od Sevnice, u sklopu 58. salamijade, održao se i prijem za izaslanstva pet zemalja, koje njeguju tradiciju izrade kvalitetne kobasice, kao i tradiciju natjecanja u izboru najbolje kobasice Središnje Europe: Austrije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Slovačke, koji su tradicionalni sudionici. Među njima je sudjelovalo po prvi put i izaslanstvo iz Tomislavgrada, u kojem su osim predstavnika Općine Tomislavgrad sudjelovali i predstavnici Udruge „Duvanjski kobasičari“ predvođeni Božom Radošem – Boćom, dok je u izaslanstvu Grada Samobora bio i naš duvnjak prof. Marko Tadić.

Nakon razmjene poklona, nazočnima se obratio Zdravko Mastnak, predsjednik Udruge salamara Sevnica, inače osoba koja je pored Milinka Perkovića iz Samobora, najviše pomogla u organizaciji 1. Međunarodne kabasijade u Tomislavgradu. Na prijemu su se obratili i gradonačelnik Sevnice Srečko Ocvirk, predsjednik Udruge Salamara Slovenije Mirjan Kulovec, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Slovenije Jože Podgoršek i predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović.

Nakon službenog prijema izaslanstva i sudionici su otišli na sam događaj 58. salamijade u starom djelu grada Sevnica./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte