Sve vijesti

HNK Mostar

Izaslanstvo HRS-a posjetilo baku Štefu, najvećeg donatora stranke

Izaslanstvo Hrvatske republikanske stranke danas je upriličilo posjetu najvećem stranačkom donatoru, baki Štefi iz Jasenice, kao simboličnu zahvalu svima onima koji su pomogli u procesu izbornog registriranja stranke.

Naime, kad je čula da se ”mlađarija” okupila u HRS, baka Štefa se ponudila da na neki način dadne svoj doprinos, bilo financijski, bilo potpisom na formular za prijavu na izbore.

”Budući da smo upoznati sa socijalnim i ekonomskim statusom umirovljenika, iz HRS-a je baki Štefi poručeno da novac ne donira, nego da uputi svoje molitve za HRS, što je ona i učinila”, navodi se u priopćenju stranke.

Ona svakodnevno moli po pet krunica za HRS, što je svakako najvrjednija donacija koju može primiti jedna politička stranka.

Delegacija HRS-a na čelu sa Slavenom Ragužem, posjetila je baku Štefu i poklonila joj sliku Gospe, rad djece i mladih s posebnim potrebama iz rehabilitacijskog centra „Nazaret“ iz Mostara.

”Netko ima novce, netko ima moć pozicije, baka Štefa ima krunicu što je jače i od novca i od bilo kakve pozicije. Čovjeka ne može ostaviti ravnodušnim činjenica da baka moli po pet krunica dnevno za nas i misli na nas. Netko kontrolira poduzeća i ustanove i otud crpi resurse, netko traži pomoć preko oceana ili u Bruxellessu, mi imamo pomoć bake Štefe i njoj sličnih. Što se nas iz HRS-a tiče, nitko sretniji od nas ako tako ostane i u budućnosti. Na nama je da opravdamo povjerenje koje ljudi imaju u nas”, izjavio je tom prigodom Slaven Raguž.

Inače, HRS je predao dokumente za prijavu na Opće izbore 2014. za nastup na županijskoj razini, u svim županijama, osim u Bosansko – Podrinjskoj. HRS će izaći samostalno u HNŽ-u i ZHŽ-u, dok na višim razinama, kao i županijama gdje su Hrvati manjina, HRS će podržati liste pod krovom HNS-a, kako ne bi došlo do rasipanja hrvatskih glasova, navodi se u priopćenju ove stranke.

Najnovije