Izaslanstvo HKD Napredak posjetilo Program za Hrvate izvan Republike Hrvatske HRT-a

Izaslanstvo HKD Napredak posjetilo je danas Program za Hrvate izvan Republike Hrvatske HRT-a gdje se upoznalo s radom mulltimedijske platforme namijenjene Hrvatima u BiH, hrvatskim manjinama u europskim državama te iseljeništvu.

Izaslanstvo je primio glavni urednik Programa za Hrvate izvan RH HRT-a Ivo Kujundžić te ih upoznao s misijom i radom Programa osnovanoga 1. siječnja 2018. godine koji objedinjuje radijski i televizijski kanal s internetskim portalom namijenjenim Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Poželio je novoj upravi puno uspjeha u budućem radu i promoviranju hrvatske kulture te iskazao potporu Napretkovim projektima.

U izaslanstvu HKD Napredak bili su novi predsjednik dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Miroslav Landeka.

Predsjednik Čiča upoznao je Ivu Kujundžića, urednicu Međunarodnoga radijskog kanala Tanju Rau, urednika web portala Glasa Hrvatske Tomislava Šikića te novinarku Maju Raguž s poviješću, radom i djelovanjem Napretka.

Zaključeno je da će obje strane u budućnosti učiniti sve kako bi se medijsko praćenje Napretkova rada dodatno intenziviralo.

Napredak će nastaviti njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju, a Program za Hrvate izvan RH će o tome redovito izvještavati domaću i međunarodnu javnost, zaključeno je na sastanku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VELEPOSLANIK RH U BiH

SABOLIĆ: Hrvatska odlučna preuzeti odgovornu ulogu u nastavku procesa proširenja

Šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije za svaku je državu članicu vrlo izazovan pothvat koji zahtijeva najviši stupanj pripremljenosti državne uprave, a za Hrvatsku ta...