IZABRANO NOVO PREDSJEDNIŠTVO SDA Genjac ponovno glavni tajnik; Špago predsjednik Glavnog odbora

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDA izglasano je novo Predsjedništvo te stranke. Najviše glasova dobio je Aljoša Čampara.

Članovi Glavnog odbora SDA danas su birali Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj listi nalazili su se kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

Na prvoj listi izabrano je ukupno devet članova Predsjedništva SDA, a to su: Aljoša Čampara (62 glasa), Denijal Tulumović (61 glas), Senad Bratić (53 glasa), Ramiz Salkić (53 glasa), Osman Ćatić (47 glasova), Sedad Dedić (43 glasa), Nermin Mandra (43 glasa), Dževad Mahmutović (38 glasova). Kao deveti član s prve liste izabran je i Elvir Hadžiomerović s 33 glasa bez obzira na to što su tri kandidata dobila više glasova, ali je on izabran jer dolazi s područja RS-a.

Ukupno su s područja RS-a izabrana četiri člana Predsjedništva.

Zanimljivo je da u Predsjedništvo SDA nije ušao Semir Efendić, koji je dobio 33 glasa, a na prošlogodišnjim općim izborima za Skupštinu Županije Sarajevo bio je nositelj liste i osvojio više od 30.000 glasova, piše Klix.ba.

S druge liste, koju je predložio Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.

Za generalnog tajnika stranke ponovo je izabran Halid Genjac. On nije imao protukandidata već je izabran također aklamacijom.

Za predsjednika Glavnog odbora SDA izabran je Šerif Špago. U rukovodstvo Glavnog odbora, koji broji ukupno 97 članova izabrani su i Jasmina Tokić-Biščević, Alija Tabaković, Mirela Mateša-Bukva i Panić Željko./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...