Iz HDZ 1990 pokušali objasniti zašto su u Domu naroda glasali za Zakon o radu, a u Zastupničkom nisu

HDZ 1990 u nastojanju omogućavanja daljnje parlamentarne procedure i nove prilike za pregovore sa sindikatima, podržao je Zakon o radu kroz Dom naroda Federalnog parlamenta, priopćeno je iz ove stranke.

Time je, dodaje se u priopćenju, iskazana odgovornost prema potpisu na reformsku agendu, na koju se HDZ 1990, zajedno s 11 drugih stranaka, obvezao i europskom putu Bosne i Hercegovine, koji kako ističu, za HDZ 1990 nema alternativu.

“Budući da se predloženi zakon našao u žurnoj proceduri, ne ostavljajući vrijeme za novim socijalinm dijalogom i postizanjem šireg konsenzusa među političkim subjektima, potpisnicima reformske agende i sindikata, na čemu je HDZ 1990 inzistirao, kao i proceduralnim pogreškama u vidu vremenskog deficita neproporcionalnom broju predloženih amandmana, HDZ 1990 nije sudjelovao u glasovanju u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta o Zakonu o radu.

Kroz ukupan proces donošenja Zakona o radu HDZ 1990 je iskazao konstruktivno djelovanje i odgovornost prema europskom putu Bosne i Hercegovine, pozivanje na dijalog i traženje zajedničkog rješenja, ali i poštivanje poslovnika i demokratskih procedura, koje su ignorirane i koje su razlog neglasovanja HDZ-a 1990 o predloženom zakonu”, priopćeno je iz HDZ 1990./HMS/

Najnovije

BEOGRAD

Sin srbijanske političarke skočio kroz prozor stana na petom katu

Stravična vijest stiže iz Beograda. Naime, 25-godišnji sin (J.I.) srbijanske političarke Sande Rašković Ivić, preminuo je nakon što je skočio kroz prozor stana u...