IVANIĆ: Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na razini BiH

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost formiranja neke druge većine na razini BiH, niti bi on na njoj radio kada bi o tome odlučivao.

Ivanić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da na razini BiH, gdje većinu čine SNSD, SDA i HDZ-a BiH, postoji sukob dvije političke koncepcije.

Govoreći o problemu neformiranja vlasti na razini BiH, Ivanić je rekao da treba deblokirati rad parlamenta BiH, jer su na čekanju važni projekti i za Republiku Srpsku i za cijelu BiH.

Ivanić kaže da tijekom njegovog mandata na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH nijedna nadležnost sa Srpske nije prenesena na BiH i da je priča o punopravnom članstvu BiH u NATO svedena samo na suradnju s ovim vojnim savezom, što je, kako kaže, njegov politički uspjeh.

On tvrdi da je “iza SNSD-a ostala odluka da se ide u NATO”.

“Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se poziva na to kako sam ja donosio Strategiju vanjske politike BiH (2018-2023. godina) u kojoj kao nešto loše stoji. U toj strategiji se nigdje ne spominje članstvo u NATO-u i bilo kakva odluka o članstvu, već se precizno upotrebljava termin suradnja s NATO-om”, naveo je Ivanić.

On kaže da Dodik “za godinu dana ništa nije uspio napraviti u Predsjedništvu BiH, zbog čega odgovornost traži na nekom drugom mjestu i izmišlja sukobe s opozicijom, pokušavajući optužiti ju za svoje neuspjehe”.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da se u protekle četiri godine, “zahvaljujući politici ove stranke, te Ivanića i njega, BiH nije pridružila sankcijama protiv Rusije, da je zaustavljen izvoz oružja u Ukrajinu, te da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo”.

On kaže da je sačuvan opći stav o NATO-u, te da je zahvaljujući Ivanićevom i njegovom angažmanu riješen slučaj kada je riječ o novoj tužbi BiH protiv Srbije./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije