OSJETAN PAD NOVOOBOLJELIH

ITALIJA: U posljednja 24 sata preminulo 812 osoba, ukupan broj zaraženih premašio 100.000

Da Italija više ne može vladati situacijom sama svjedoči i činjenica da su u pomoć priskočile i druge europske zemlje.

U Italiji je u posljednja 24 sata umrlo 812 osoba više u odnosu na dan ranije, odnosno umrlih ima 11.591. Ozdravilo je ukupno 14.620 osoba, a novooboljelih ima 1.648 više, odnosno ukupno oboljelih ima 75.528, prenosi Večernji list.

Sveukupno oboljelih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 101.739 što je povećanje od 4.050 osoba u odnosu na izvješće od jučer. Današnji podaci, koji su izneseni na konferenciji za novinare civilne zaštite, pokazuju veliko smanjenje broja novozaraženih u odnosu na prijašnje dane, kao i smanjeni broj porasta ukupno oboljelih, umrlih i osoba koje su ozdravile.

Rekordan je i broj osoba koje su ozdravile u 24 sata, odnosno ozdravljenih ima 1.590 više nego izvješće od jučer. Glede porasta broja umrlih osoba treba kazati kako je riječ o oboljelima od prije uvođenja karantene.

Danas je u Italiji uzeto 42.161 novi uzoraka za tesitranje čiji će se rezultati znati uskoro.

Da Italija više ne može vladati situacijom sama svjedoči i činjenica da su u pomoć priskočile i druge europske zemlje. Tako je, primjerice, Njemačka počela u svoje bolnice primati teške bolesnike iz najpogođenijeg talijanskog grada Bergama, a Albanija je poslala danas 30 liječnika i medicinskih sestara u pomoć Italiji./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

GENIJALNA IDEJA

Nogometaš McDonald promijenio ime na dresu u Burger King

U jednoj od bizarnijih nogometnih priča tjedna, lanac brze hrane Burger King bio je glavna tema razgovora tijekom duela između Alajuelensea i Saprisse u...