Istječe rok za dostavljanje odgovora Europskoj komisiji o planu reformi

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je kako će Vijeće ministara najkasnije do ponedjeljka Europskoj komisiji uputiti plan reformi, dokument koji je preduvjet za povlačenje sredstava iz Instrumenta za reforme i rast zapadnog Balkana.

– Mi danas do 12 sati imamo rok i ja sam se time bavila jutros i kasno sinoć. Mi ćemo se izjasniti najkasnije u ponedjeljak ili možda danas kasno. Sve ono što je usuglašeno poslat ćemo Europskoj komisiji kroz konsolidirani izvještaj – izjavila je Krišto u Mostaru gdje je sudjelovala na Mostar Security Forumu.

Dodala je kako se još čekaju odgovori institucija Republike Srpske.

– Ja sam poslala pismo svim članicama i članovima ad hoc povjerenstva za implementaciju novog EU plana rasta za zemlje zapadnog Balkana i upozorila ih. Ustavna struktura BiH je takva da svatko ima pravo, kada su u pitanju njegove nadležnosti, da se izjasni i dostavi određene primjedbe – kazala je Krišto.

Poručila je kako se nada da će svi akteri ovoga procesa biti odgovorni i svjesni kako sredstva iz EU plana rasta za zemlje zapadnog Balkana izravno utječu na život i ekonomiju Bosne i Hercegovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img