Hrvatski Medijski Servis

Istarska županija spremna na suradnju sa Zapadnohercegovačkom županijom

Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, u sklopu projekta Poboljšanje investicijskih potencijala Županije Zapadnohercegovačke, organizirala je posjetu Istarskoj županiji, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U utorak, 5. lipnja 2018. godine upriličen je prijam za izaslanstvo Županije Zapadnohercegovačke u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što je Županija Zapadnohercegovačka izabrala Istarsku županiju i njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima kao i u razmjeni znanja i iskustva.

Dr. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e dr.Boris Sabatti predstavio je programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Posjeta je nastavljena sutradan u Gradu Labinu. Prisutnima se obratio gradonačelnik Valter Glavičić koji je pohvalio dobru suradnju te izrazio zadovoljstvo što su prepoznati napori Grada Labina u privlačenju investitora te stvaranju novih radnih mjesta. Iskustva iz Labina predstavila je savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković. Poseban naglasak stavljen je na Poslovnu zonu koju je delegacija kasnije i posjetila gdje su upoznati sa radom pojedinih tvrtki./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte