Sve vijesti

IZRAELSKA VOJSKA:

Ispod bolnice Al Shifa otkriven operativni centar Hamasa, gdje su držani i taoci

Izrael tvrdi da je otkrio operativni centar Hamasa ispod bolnice Al Shifa u gradu Gazi te dokaze koji upućuju na to da su tamo držani taoci oteti u napadima 7. listopada. Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su da je unutar bolnice pronađen i motocikl za koji se vjeruje da je Hamas koristio tijekom svog napada, kao i tunel iz bolnice koji ga povezuje s kućom koju su koristili vođe Hamasa.

Potpukovnik Peter Lerner je u razgovoru za CNN otkrio što je sve IDF pronašao.

“Bolnica je definitivno korištena za terorističke aktivnosti. Ovo je bolnica koju smo evakuirali posljednjih nekoliko dana. Civili i teroristi su pobjegli iz bolnice… i taoci su odvedeni s teroristima iz bolničkog kruga”, kazao je.

“U samoj bolnici pronašli smo motocikl. Motocikl ima rupu od metka u spremniku za gorivo, što izgleda kao jedan od onih motocikala koje smo vidjeli u svim onim videozapisima koji su izašli od 7. listopada. Također smo pronašli tunel koji povezuje kuću visokorangiranog terorista s bolnicom, tako da je ovo nemilosrdna mreža koja izlaže ljude Gaze opasnosti. To je ono što smo govorili zadnjih 38 dana”, dodao je.

Istaknuo je da su trake za kosu, pelene i dječje bočice pronađene ispod bolnice upućivale na to da su djeca i bebe bila među taocima koji su tamo možda držani./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASVJETLJEN MONSTRUOZAN ZLOČIN

Otmicu djevojčice Vanje dogovorio njezin otac, a za ubojstvo osumnjičen makedonski političar Ljupčo Palevski

Cijela regija tragala je proteklih nekoliko dana za 14-godišnjom Vanjom Gjorčevskom iz Skoplja. Jučer je policija Sjeverne Makedonije izvijestila je da je u blizini...