LIVNO

Isplaćena sredstva poljoprivrednicima zbog materijalne štete na usjevima

Stožer civilne zaštite Grada Livna odobrio je isplatu sredstava poljoprivrednicima s područja Grada Livna zbog posljedica prirodne nepogode.

Naime, Prolog, Priluku, Prisap i Strupnić te dio parcela Livanjskog polja u dva navrata i to u srpnju i rujnu prošle godine pogodilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, tučom i gradom. Nastala je materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama tritikale, ječma, pšenice, batata, heljde, zobi, raži i silažnog kukuruza.

Nakon procjene stanja na kulturama Gradonačelnik Livna je donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode za spomenuta područja. Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Grada Livna je utvrdilo stanje na terenu te je shodno tome određen i iznos nastale štete.

Oštećenima s područja Prologa, Priluke, Prispa, Strupnića te korisnicima parcela Dubočica i Dila u Livanjskom polju ukupno je na ime štete isplaćeno 175.073,30 konvertibilnih maraka. Sredstva je osigurao Grad Livno a dio i Vlada Hercegbosanske županije te federalni Stožer Civilne zaštite./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....