MISTERIOZNO SAMOUBOJSTVO U BANJA LUCI

Ispalio sebi dva metka u glavu

D. T. (49) iz Banja Luke, koji je jučer pronađen mrtav u ulici Milana Radmana, izvršio je samoubojstvo ispalivši sam sebi dva metka u glavu iz pištolja “CZ”.

Na to ukazuju preliminarni rezultati istrage koju sprovodi banjalučko Okružno javno tužiteljstvo i PU Banja Luka. Tijelo je jučer oko 12.10 sati pronađeno u podzemnoj garaži zgrade u Ulici Milana Radmana. U prvi mah sve je izgledalo kao ubojstvo ali dokazi, koji su zatečeni na licu mjesta, su prkosili tom zaključku.

– Bilo je mnogo nejasnoća, jer su na glavi stradalog uočene dvije ulazne rane. Јedna je bila ispod brade, a druga na sljepoočnici. Pored tijela je zatečen pištolj, koji je vlasništvo D. T., kao i dvije čaure – kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su zbog toga pored inspektora za krvne delikte na uviđaj izašli dežurni tužilac, te specijalista sudske medicine. Naložena je i obdukcija kojom je, kako saznajemo, potvrđeno da je bilo moguće da D. T. sam ispali oba hica.

– Obdukcija je potvrdila da prvi hitac, koji je ispaljen ispod brade, nije bio smrtonosan. D. T. je preminuo od drugog hica, ispaljenog u sljepoočnicu – otkriva dobro upućeni izvor.

U Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci potvrdili su da je očevid na licu mjesta izvršila dežurni tužitelj Biljana Јanković u suradnji s policijom.

– U konkretnom slučaju nisu pronađeni elementi kaznenog djela – rekla je glasnogovornica OЈT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Motiv zbog koje je D. T. digao ruku na sebe nije poznat./HMS/

Najnovije