O TERORISTIČKOM NAPADU U FRANCUSKOJ

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH: Osuđujemo odrubljivanje glave, ali…

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jučer je osudio teroristički napad u Francuskoj, ali i poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta.

“Zatečeni smo viješću da je danas, u danu u kome muslimani širom svijeta obilježavaju rođendan poslanika Muhammeda, a.s., počinjen zločin nad nedužnim ljudima u Francuskoj. To se nije smjelo dogoditi, bez obzira na povod, budući da islam svaki vid nasilja i nepravde najoštrije osuđuje.

Ali, s istim zgražanjem osuđujemo i bezumno poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta. Nadamo se da će to konačno prestati činiti i tako među narodima i pripadnicima različitih religija širiti mržnju i netrpeljivost”, priopćili su iz Rijaseta.

Također su pozvali muslimane da se suzdrže od svega što bi druge moglo povrijediti, nanijeti im bol ili što bi moglo sadržavati bilo kakvu nasilnost i agresivnost, ali i da, “na dostojanstven način, dignu svoj glas protiv onih koji vrijeđaju njihova najdublja osjećanja napadajući na čast njihovog voljenog poslanika“, poručili su./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...