STIGAO IZ ITALIJE

Islamist koji je uz povike “Allahu Akbar” nožem ubio troje ljudi u Nici je Tunižanin Brahim Aoussaou

Napadač iz Nice identificiran je kao Tunižanin Brahim Aoussaoui, rođen 1999. godine, javlja CNN. Izvor iz italijanskog ministarstva unutarnjih poslova kazao je za CNN da je Aouissaoui prvi put u Europu došao na talijanski otok Lampedusa.

U napadu je stradalo troje ljudi, a francuski predsjednik Emmanuel Macron je kazao da se radi o “terorističkom napadu islamista”. Tijekom posjete Nici istaknuo je da Francuska neće odustati od svojih vrijednosti.

“Ako nas ponovo napadnu to je zbog naših vrijednosti, a to su sloboda, mogućnost da na našem tlu slobodno vjerujemo i ne popuštamo nikakvom duhu terora. Danas još jednom jasno ponavljam: ništa nećemo predati”, poručio je Macron.

Nakon napada je angažirano dodatnih 4.000 vojnika u svrhu zaštite crkvi i škola.

Napadač je u 9 sati po lokalnom vremenu naoružan nožem ušao u crkvu i prerezao grkljan upravitelju crkve, odrubio glavu ženi starije dobi i teško ozlijedio treću ženu, objavio je policijski izvor. Treća žrtva je uspjela pobjeći u obližnji kafić gdje je uskoro umrla.

Osumnjičenika je policija upucala pri uhićenju i nalazi se u bolnici. Tijekom napada i nakon uhićenja napadač je uzvikivao “Allahu Akbar”. Policija je otvorila istragu, a Francuska je podigla upozorenje za nacionalnu sigurnost na najvišu razinu.

Napada u Nici izveden je jutros, zatim je policija ubila muškarca u Avignonu koji je prolaznicima prijetio nožem i pištoljem, a na kraju je u blizini crkve u Sartrouvilleu uhitila muškarca zbog sumnje da je namjeravao izvršiti napad kao onaj u Nici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije