ISKORAK KA “BOSANSTVU” Izetbegović “otvorio” kvote za nebošnjake

Nakon što su ga izaslanici 7. kongresa izabrali za predsjednika Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović, koji je i dosad obavljao tu dužnost, na pres-konferenciji je izjavio da SDA, u predloženom novom Statutu, racionalizira stranačke strukture i uvodi odredbe o ograničenju mandata i akumulacije funkcija.

– Otvorili smo kvote za žene, mlade i nebošnjake, omogućit ćemo povoljniji gender, nebošnjaci i mladi trebaju biti zastupljeni na svim razinama – rekao je dodavši da stranka treba biti kao Bosna i Hercegovina koju odlikuje bogatstvo različitosti.

Prioritet ostaju integracije

Istaknuo je da su prioriteti u narednom razdoblju integracije, sve ono, kako je rekao, što se suprotstavlja tendencijama dezintegracije, a prije sve to su unutarnje integracije te zatim integracije u EU i NATO, a prioritet su i reforme. U tom kontekstu za iduću godinu je najavio usvajanje “oko pola europske legislative“, što će biti imperativno za Bosnu i Hercegovinu, po principu “uzmi li ostavi“.

Prioriteti stranke u novom mandatu, najavio je Izetbegović, bit će i očuvanje tekovina obrane BiH i “obrana onih koji su branili BH“, iskorak ka “bosanstvu” i snažnije okretanje dijaspori, kao i snažnija briga za povratnike.

Najavio je i jači angažman za unapređenje statusa kategorija kao što su obitelj i mladi, koje su, po Izetbegovićevim riječima, u međuvremenu “napadnute društvenim pošastima”.

Kao sljedeći , veoma bitan cilj SDA, naznačio je snažnije ulaganje u znanost, kulturu i sport. Mora biti više novca za to “jer u Bosni i Hercegovini se rađaju izvanredni ljudi, talenti”.

– Iza nas je proces tranzicije netržišne ekonomije u tržišnu i sad se treba baviti mjerama o radnim uvjetima, ispravljati nepravde u tom pravcu, popravljati uvjete rada. Jedan od fokusa SDA bit će na tome u sljedećem mandatu – riječi su lidera SDA./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste svaku večer trebali pojesti jednu bananu prije spavanja

Postotak kalija i magnezija u bananama jedan je od glavnih razloga zašto ih je dobro jesti prije spavanja. To su dva minerala koja pomažu...