ISIL prijeti Putinu zbog mučenja uhićenih terorista: Stižu vam smrtonosni, krvavi, još gori i razorniji udari

Teroristička organizacija Islamska država (ISIL) rekla je da će “masakrirati” predsjednika Rusije Vladimira Putina, prenosi Daily Mail.

Ova objava ISIL-a dolazi nakon što su teroristi napada u Moskvi uhvaćeni, a iz terorističke organizacije su naveli da je “njihovo mučenje povećalo žeđ za krvlju”.

Podsjetimo, četiri ruska državljana, identificirana kao Dalerdžon Mirzojev (32), Saidakrami Rahabalizoda (30), Šamsidin Fariduni (25) i Muhamadsobir Faizov (19), bili su izloženi surovim uvjetima pritvora i pojavili su se u ruskom sudu u nedjelju s teškim ozlijedama.

Na jednom snimku vidi se Rahabalizoda kako plače i vrišti na zemlji dok ga ruski vojnici udaraju kundacima svojih oružja, dok je drugi video pokazao jednog časnika kako mu sječe desno uho i prisiljava ga da ga pojede.

Kasnije se pojavio na sudu s otečenim licem i velikim zavojem preko desnog uha.

ISIL je dva puta preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio u koncertnoj dvorani u Moskvi u petak i u kojem je stradalo najmanje 137 osoba.

Sada su se iz ISIL-a ponovo oglasili pozivajući Putina da “zaustavi mučenje zatvorenika”.

– Ovoga puta, udarit ćemo vas tako jako po glavi da će vas buduće generacije pamtiti, a ovaj prošli bol i rane će biti zaboravljeno.

Da! Stižu vam vrlo teški, smrtonosni, krvavi, još gori i razorniji udari. Iščekujte! Očekujte masakr. Veoma brzo – poručili su iz ISIL-a, prenosi Daily Mail./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img