TERORIST IZ BiH

ISIL-ovcu Dženanu Ćamoviću u SAD-u prijeti doživotni zatvor

Federalni tužitelji iz SAD-a kažu da je ISIS motivirao teroristu da uzvikuje ‘Allahu Akbar’ i nožem izbode dvojicu policajaca tijekom prosvjeda u lipnju.

Muškarca koji je u lipnju nožem izbo policajca u New Yorku je militant grupe Islamske države u koju se priključio putem interneta, priopćili su u srijedu federalni tužitelji.

Dženan Ćamović (20) je bošnjački imigrant iz BiH koji živi u Brooklynu. On je 3. lipnja napao dvojicu policajaca, tijekom kaosa zbog prosvjeda za George Floyda.

Prvobitno je navodno uzvikivao “Allahu Akbar”, što znači da je Bog najveći, a zatim zabio nož u vrat jednom policajcu. Ćamović je uzeo pištolj ozlijeđenog policajca i upotrijebio ga za pucanje na drugog policajca.

Obojica povrijeđenih policajaca su preživjela napad. Ćamovića su osam puta ustrijelili službenici NYPD-a, koji su stigli pružiti pomoć svojim kolegama.

Ćamović je optužen za pokušaj ubojstva 6. lipnja, a u srijedu su protiv njega podignute dodatne optužbe za pljačku i ilegalno posjedovanje oružja. Njegov odvjetnik, Bill Barr, kazao je kako su njegove ideje bile potaknute od strane radikalnih islamskih terorista na internetu. Kako se predviđa, Ćamovića očekuje doživotna zatvorska kazna za djela koja je počinio.

Ubrzo nakon napada, rodbina ga je opisala kao muslimana koji prakticira vjeru, a nikako kao teroristu. Nadaju se da će presuda biti pravična i da će sud donijeti najbolju odluku – prenosi Daily Mail./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SPUTNIK V

Rusija prva počela s cijepljenjem protiv koronavirusa!

Rusija je jutros započela program cijepljenja protiv koronavirusa, a klinike u Moskvi prvo će cijepiti one koji su najviše izloženi riziku od zaraze, prenosi...