ISIL objavio novi snimak napada u Moskvi, teroristi uzvikivali kako kažnjavaju nevjernike

Novinska agencija Amaq koja svoje djelovanje veže uz terorističku organizaciju Islamska država, objavila je novi videosnimak koji prikazuje trenutke napada u Moskvi.

Na videosnimku mogu se primijetiti naoružani napadači koji se nalaze unutar prostora dvorane i tržnog centra. Kadrovi prikazuju trenutke u kojima su teroristi pucali po civilima, a zatim se može primijetiti i njihov odlazak iz prostorija dvorane. Jedan od napadača na snimku izjavio je kako je napad izvršen te da su kaznili “nevjernike”.

Podsjetimo, ISIL se oglasio jučer. Objavili fotografije napadača uoči samog napada, a naveli su i razloge zbog kojih je napad izvršen.

Trojica napadača otvorili su vatru na ljude u sali za audijenciju, dok je četvrti zapalio zgradu. Tvrdi se da su teroristi bili naoružani mitraljezima, pištoljima i kontejnerima sa zapaljivom smjesom. Prije napada oni su dugo promatrali zgradu.

ISIL-a navodi da su planirali napad na “veliku gomilu kršćana”. Članovi grupe su naglasili da je teroristički napad organiziran u sklopu odgovora na rat koji je ISIL objavio zemljama koje se bore protiv islama./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img