IRANSKI VRHOVNI VOĐA: Nikad nećemo razgovarati s Amerikancima

Iran nikada neće razgovarati s SAD-om bilateralno, ali bi mogao sudjelovati u multilateralnim razgovorima ako se Washington vrati nuklearnom sporazumu iz 2015., rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei u utorak, prenosi iranska državna televizija.

Američki je predsjednik Donald Trump rekao da bi se mogao sastati s iranskim predsjednik Hasanom Rohanijem, vjerojatno na Općoj skupštini UN-a u rujnu.

“Iranski dužnosnici, bilo kojeg ranga, nikada neće razgovarati s američkim dužnosnicima. To je dio njihove (američke) politike nametanja pritiska Iranu, njihova politika maksimalnog pritiska će propasti”, kazao je Hamenei.

Ništa od bilateralnih razgovora

“Ako Amerika promijeni svoje ponašanje i vrati se u nuklearni sporazum, tada se može pridružiti multilateralnim razgovorima između Irana i drugih strana u sporazumu”, dodao je Hamenei.

Trump je pojačao sankcije protiv Irana prošle godine, kada se povukao iz nuklearnog sporazuma između Irana i šest svjetskih sila.

“Ako pokleknemo pred njihovim pritiskom i održimo razgovore s Amerikancima… To će pokazati da je njihov maksimalni pritisak na Iran uspio. Oni bi trebali znati da ta politika nema utjecaja na nas”, kazao je ajatolah, koji ima posljednju riječ u Iranu.

Tenzije između Teherana i Washingtona pojačale su se nakon napada na saudijsko naftno postrojenje za koji su odgovornost preuzeli jemenski Huti, ali SAD optužuje Iran.

Iran odbacuje optužbe./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŽO HDZ BiH HNŽ

Nećemo dopustiti ucjenjivanje Hrvata u Hercegovačko-neretvanskoj županij

Jedan od zaključaka na danas održanoj sjednici ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a ja kako županijska organizacija ove stranke neće dopustiti nikomu da ucjenjuje kroz bilo...