INDIJA Ubio 10 osoba, stavljao im cijanid u lijekove i posvećenu hranu

U Indiji je uhićen muškarac zbog sumnje da je ubio 10 osoba tako što im je stavljao cijanid u lijekove ili vjerske posude kako bih ih, nakon njihove smrti, mogao opljačkati i uzeti njihov novac, zlato ili srebro.

Vellanki Simhadri (38) uhićen je jučer nakon što je priznao da je ubio 10 osoba u indijskoj državi Andhra Pradesh u razdoblju od veljače 2018. do listopada 2019. godine, priopćila je policija.

Prema informacijama policije, Simhadri je nekim svojim žrtvama davao prasadam, hranu koja se u Indiji smatra posvećenom, u kojem se nalazio cijanid. Cijanid je inače kemikalija koja se koristi u proizvodnji i za čišćenje metala, ali koja može biti kobna u visokim dozama, prenoai Index.hr.

Drugim žrtvama je davao čisti cijanid tvrdeći da se radi o tradicionalnoj medicini.

Krao je prstenje, novac i zlatne ukrase

Prva navodna žrtva Vallabhaneni Umamahewara umrla je u svom vrtu 15. veljače 2018. godine. Policija navodi kako je Simhadri dao Umamahewari (63) prasadam s cijanidom, tvrdeći da će mu takav posvećeni obrok donijeti sreću. Nakon toga je žrtvi ukrao 4 milijuna rupija i jedan srebrni prsten.

Simhadri je kasnije ubio još osam drugih osoba na raznim lokacijama širom Andhre Pradesh, a uhvaćen je tek prilikom desetog ubojstva.

17. listopada učitelj Kati Nagaraju (52) pronađen je mrtav u gradu Eluruu. Prethodne večeri rekao je ženi da ide u banku, ali se nikada više nije vratio kući. Policija je na nadzornim kamerama vidjela Simhadrija kako razgovara s Nagarajuom neposredno prije njegove smrti. Jučer ga je uhitila, a on je priznao 10 ubojstava.

Prema informacijama policije, Simhadri je imao ogromne dugove i to je bio osnovni motiv za ubojstva. Krao je žrtvama prstenje, novac i zlatne ukrase./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AUSTRALIJA

Rudarski div eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina

Britansko-australski rudarski div Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina u Zapadnoj Australiji koje datiraju iz posljednjega ledenog...