INCIDENT U SANSKOM MOSTU Učenicu nožem posjekao kolega

Jedna učenica četvrtog razreda Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu prijavila je danas da ju je napao učenik prvog razreda iste škole i da je tom prilikom lakše ozlijeđena nožem u predjelu ruke.

Ozlijeđenoj učenici je ukazana prva medicinska pomoć, a u školu su ubrzo stigli i pripadnici Policijske postaje u Sanskom Mostu, kao i roditelji učenika zbog davanja službenih izjava policiji.

Kako “Nezavisne” saznaju, ovom slučaju je prethodila svađa između grupe učenika ispred zgrade škole.

Tim povodom kontaktirali su policiju, gdje su im rekli kako se još utvrđuju sve okolnosti pod kojima se odigrao događaj i da će više informacija biti poznato po okončanju istrage.

Rukovodstvo škole nije željelo komentirati slučaj prije nego što se, kako kažu, okonča policijska istraga.

Na području Unsko-sanske županije bilježi se sve više slučajeva vršnjačkog nasilja i ova negativna društvena pojava ima tendenciju porasta, pokazuju podaci Ministarstva unutarnjih poslova USŽ.

Prema njima, u 2018. godini zabilježeno je ukupno 87 takvih slučajeva, odnosno 35 više u odnosu na 2017.

Ukupno je evidentiran 101 počinitelj i 61 žrtva vršnjačkog nasilja, a karakteristično je da je u posljednje vrijeme, osim fizičkog, sve izraženiji oblik nasilja putem interneta i mobilnih telefona.

Također, zabrinjavajuća okolnost je što se veliki broj takvih slučajeva događa u prostorima ili ispred škola.

U policiji kažu kako je poražavajuća okolnost da se povećanje bilježi u okolnostima kada su ostvarili visok stupanj suradnje s predstavnicima obrazovnih ustanova, prosvjetnim i socijalnim radnicima te roditeljima učenika.

Najviše slučajeva vršnjačkog nasilja bilježi se u općinama Bihać i Sanski Most. Smatra se kako na to presudno utječe teška ekonomska situacija u društvu koja generira probleme unutar obitelji, što često vodi nasilnom ponašanju roditelja, a potom i djece.

Također, bitan je i utjecaj društva, kao i medija koji u sve većoj mjeri promovira nasilje kao sredstvo rješavanja problema./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije