TUŽITELJSTVO BiH

Imoćanin optužen za krijumčarenje ilegalnih migranata u BiH

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Ivana Bakula , zvanog ”Ćićanović”, rođenog 1983. godine u Imotskom, državljanina BiH i Republike Hrvatske, koji se tereti da je sudjelovao u krijumčarenju više ilegalnih migranata državljana Republike Turske.

Optuženi se tereti da je, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, stupio u kontakt s osobom s područja Turske, od koje je dobio detaljne upute o lokaciji na kojoj se nalazi više ilegalnih migranata s područja Turske, koji nisu imali važeće isprave niti ispunjavali uvjete za zakonit boravak u BiH, a u BiH su ušli ilegalno s područja R Srbije – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nadalje, optuženi je s iznajmljenim motornim vozilom, preuzeo migrante, koje je povezao radi ilegalnog krijumčarenja na područje Hrvatske te dalje prema zemljama EU, u čemu je otkriven i spriječen od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH, kada su krijumčar i migranti pokušali pobjeći policijskim djelatnicima, nakon čega su uhvaćeni i spriječeni.

Navedene radnje protivne su članku 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog i organiziranog kriminala, kao i važećim zakonima Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HODOČAŠĆE NA BOBOVAC

KARDINAL PULJIĆ: Čuvajući našu prošlost postajemo svjesni sebe i svoga identiteta

Nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, danas su na Bobovcu...