Sve vijesti

IZBAČENA STRANKA ZA BIH

Imenovana nova Vlada Županije Sarajevo

Skupština Županije Sarajevo imenovala je novu županijsku vladu na čelu s premijerom Nihadom Ukom. Za novu vladu glasalo je 20 zastupnika, deset zastupnika je bilo protiv i jedan je bio suzdržan.

Rekonstrukcija županijske vlade uslijedila je nakon formiranja nove skupštinske većine u kojoj više nije Stranka za BiH i sada je čine SDP, NiP, NS, Za nove generacije (ZNG) i neovisni zastupnici Redžo Lemezan, Admela Hodžić i Elza Gaković.

Vladu čine ministri: Darja Softić Kadenić, Ministarstvo pravde i uprave; Enis Hasanović, Ministarstvo zdravstva; Bojan Bošnjak, Ministarstvo komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša; Adnan Šteta, Ministarstvo prometa; Enda Pavić Pečenković, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjeglice; Admir Katica, Ministarstvo unutarnjih poslova; Zlatko Mijatović, Ministarstvo gospodarstva; Naida Hota-Muminović, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje; Adna Mesihović, Ministarstvo za znanost, visoko obrazovanje i mlade; Kenan Magoda, Ministarstvo kulture i sporta; Afan Kalamujić, Ministarstvo financija i Omer Osmanović, Ministarstvo za boračka pitanja.

Nihad Uk, koji je na čelu Vlade, ranije danas je u ekspozeu iznio prioritete rada, naglašavajući da su u fokusu djelovanja mladi.

U tom segmentu, do danas su, kako je naveo, ostvareni ozbiljni rezultati – izdvojeno je 5,5 milijuna KM za stambeno zbrinjavanje mladih, omogućeni su besplatni udžbenici, besplatne karte za prijevoz učenika i studenata, postavljen je kamen temeljac te započela gradnja univerzitetske biblioteke koja je simbol stremljenja da Sarajevo pokaže svoju regionalnu i europski ambiciju u obrazovanju.

– Cilj aktivnosti je bolji kvalitet života i ostanak mladih u BiH – naglasio je Uk.

Ističe da će i od većine drugih rješenja u segmentu ekonomske, socijalne i komunalne politike, koja je realizirana u prethodnom razdoblju, korist imati mladi ljudi.

Oporba je tijekom sjednice iznijela niz kritika na način izbora Vlade SŽ, navodeći da je nezakonit./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...