IMAMOVIĆ: Ovo je velika prilika za sve sadašnje i buduće generacije u BiH

Geopolitički okolnosti su takve da smo svi osjetili da je sad ili nikad da postignemo da se otvore pregovori i da se nastavi ostvarenje našeg sna, da budemo u Europskoj uniji. To žele svi građani ove zemlje, a i najmanje 50 posto njih, koji žive u tim zemljama, otišli su, jer nisu mogli više čekati, kazao je zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Jasmin Imamović, gostujući u programu TV Sarajevo.

Dodaje da je BiH europska zemlja, jedno od 17 svojevremeno europskih kraljevstava, te da joj je mjesto u Europskoj uniji.

-To što je dobro, je da nakon blokade nakon četiri godine, kad su u pitanju federalna i državna vlada, da smo uspijeli izglasati ministre u paketu. Ima tu nekih ministara za koje meni, kao zastupniku nije bilo drago glasati, ali nema Vijeća ministara, nema otvaranja pregovora, bez kompromisa, kazao je Imamović.

U rekordnom roku je, podsjeća, imenovano Vijeće ministara i počelo raditi, to su svi u Europi vidjeli. Trpljenje, strpljenje i želja za kompromisom uvijek je državni interes iznad svih interesa.

-Treba vjerovati više rezultatima nego nekim populističkim riječima. Parlament, nije kavana, pa da se tamo netko ističe kao u kavani nekim nagovaranjem, govorništvom, svađanjem i drago mi je da je postignuta takva atmosfera. Drago mi je da je takva atmosfera i u Vladi Federaciji, gdje se sve donosi na principu koncezusa. Vidjeli su u Europi našu volju i volju ljudi iz Vijeća ministara. Znam iz osobnog iskustva koliki je entuzijazam unutar Trojke, velika snaga želje da budemo u EU prepoznati, istaknuo je Imamović.

Od četiri najavljena uvjeta, krenuo je, pa stao Zakon o sprečavanju pranja novca i širenja terorizma, al ipak je prošao. Bilo je napeto, Dom naroda zaustavio, ipak se otkočilo, opet snagom tolerancije i kompromisa, a da se ničim ošteti država BiH, nego da se radi u interesu države.

-Ovo je velika prilika za sve sadašnje i buduće generacije u BiH, imali smo većinu u parlamentu, zahvalan sam i zastupnicima iz opozicije koji su glasali za ove zakone. Tako da se napokon i nama nešto lijepo dogodilo, zaključio je Imamović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img