IGRA COMMONWEALTHA: Nestalo 13 afričkih sportaša

Još pet afričkih sportaša prijavljeno je da je nestalo tijekom Igara Commonwealtha, što je ukupan broj nestalih dovelo do 13, prenosi Anadolu Agency (AA).

David Gruvemberg, izvršni direktor Federacije Igara Commonwealtha potvrdio je da je pet sportista iz Kameruna, Sijera Leonea, Ugande i Ruande napustilo selo za sportaše u Southportu, predgrađu Golden Costa, koji je domaćin igara.

“Pokrenuli smo istragu o izvještajima koje smo dobili. Očigledno sve ovo moramo promatrati veoma pažljivo. Sportaši imaju vize do 15. svibnja i za sada legalno borave u Australiji“, kazao je Gruvemberg.

U srijedu su iz kamerunskog tima objavili da je nestalo njihovih osam sportaša. Victor Agbor Nso, šef kamerunske misije kazao je da je osam od 24 sportaša nestalo iz svojih soba u sportskom selu.

Tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine nestalo je sedam kamerunskih sportaša. Afrički sportaši često bježe iz sela tijekom događaja u razvijenim zemljama iz ekonomskih ili političkih razloga./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U BiH UKUPNO 411

ŠERANIĆ: Još 25 novih slučajeva koronavirusa u RS

U Republici Srpskoj potvrđeno je novih 25 slučaja zaraze koronavirusom od 179 testiranih, potvrdio je to ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen...