Sve vijesti

OSTAJU U KOMPLEKSU

IDF objavio snimku oružja koje su pronašli u bolnici u Gazi, vjeruju da je ispod bolnice Hamasovo zapovjedništvo

Izraelske obrambene snage objavile su dokaze o oružju Hamasa pronađenom u bolnici Shifa tijekom današnje racije u medicinskom centru u gradu Gazi.

Foto: IDF

Navode da su pripadnici elitne postrojbe Shaldag i druge snage 36. divizije pronašli oružje unutar Shifinog MRI centra.

Vojnici su se borili protiv Hamasovih naoružanih napadača ispred bolnice, ubivši njih petero, piše The Times of Israel a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Tijekom pretresa unutar jednog od bolničkih odjela, vojnici su locirali prostoriju u kojoj su se nalazila jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi teroristička organizacija Hamas”, navodi IDF.

Objavili su fotografije i videozapise koji prikazuju nekoliko jurišnih pušaka, granata i druge vojne opreme. Izraelska vojska navodi da je u drugom odjelu pronašla Hamasov operativni stožer i “tehnološka sredstva” za koja kaže da ukazuju na Hamasovo korištenje objekta za terorizam

IDF-ov glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari, na večerašnjoj konferenciji za novinare, kazao je da su izraelska trupe pronašle Hamasove uniforme “koje su bile bačene na pod bolnice kako bi teroristi mogli pobjeći u civilnoj odjeći.”

“Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korištena za teror, potpuno kršeći međunarodno pravo”, kazao je Hagari.

IDF ističe da će nastaviti djelovati u bolnici Shifa, pod kojom se vjeruje da Hamas ima svoje glavno zapovjedno središte, kako bi pronašao obavještajne podatke i imovinu Hamasa.

Netanyahu: Rekli su nam da nećemo moći ući u bolnicu u Gazi. E pa ušli smo

“Nema ni jednog mjesta u Gazi koje Izrael neće dosegnuti, ni jednog skrovišta, ni jednog skloništa”, upozorio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon što je izraelska vojska prodrla u najveći bolnički kompleks u Gazi i ustvrdila da je ondje pronašla oružje palestinskog pokreta Hamas.

“Čekat ćemo i eliminirat ćemo Hamas i vratiti taoce”, to su dvije “svete misije”, izjavio je šef izraelske vlade pri obilasku jedne vojne baze u Izraelu. “Nema skloništa za ubojice iz redova Hamasa”, rekao je.

“Rekli su nam da ne ulazimo u Gazu? E pa mi smo ipak ušli. Rekli su nam da nećemo stići do ulaza u grad Gazu, a eto nas tu. Rekli su nam da nećemo moći ući u bolnicu Al Shifu. I ušli smo”, nabrajao je Netanyahu.

Izraelski vojnici ušli su sinoć u najveću bolnicu u Gazi Al Shifu i pretraživali prostorije nakon što je Izrael rekao da borci Hamasa imaju svoje sjedište u tunelima ispod objekta, što ta skupina negira.

Nakon Hamasovog napada 7. listopada u kojeem je na svirep način ubijeno 1700 Izraelaca, Izrael je započeo kampanju bombardiranja Gaze, kojom upravlja Hamas, a krajem prošlog mjeseca počeo je invaziju na enklavu, pri čemu je ubijeno više od 11.000 ljudi, od kojih je otprilike 40 posto djece, prema Hamasovim dužnosnicima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...