Sve vijesti

SUKOB NE JENJAVA

IDF: Borimo se u Hamasovoj “vojnoj četvrti” u Gazi

Izraelske obrambene snage kažu da njihova 162. divizija djeluje u Hamasovoj “vojnoj četvrti” grada Gaze, često se sukobljavajući s terorističkim operativcima, prenosi Times of Israel.

Prema IDF-u, takozvana vojna četvrt, u blizini bolnice Shifa, “srce” je Hamasovih obavještajnih i operativnih aktivnosti, a lokacije u tom području korištene su za planiranje i pripremu napada 7. listopada.

Foto: IDF

Grafika koju je IDF objavio 9. studenog 2023., a prikazuje kartu prisutnosti Hamasa u ‘vojnoj četvrti’ grada Gaze.

Kaže da su posljednjih dana snage pješačke brigade Givati i tenkovi ušli u četvrt kako bi uništili infrastrukturu Hamasa. Usred sukoba u tom području ubijeno je više od 50 Hamasovih operativaca, kaže IDF

IDF kaže da su vojnici pronašli obavještajne materijale, tunele, tvornice za proizvodnju oružja i položaje za lansiranje protutenkovskih projektila.

U četvrti se nalaze “strateške” lokacije Hamasa kako tvrdi IDF, uključujući sjedište obavještajne službe i protuzračne obrane te terorističke skupine, urede političkog ureda i policijsku postaju.

IDF kaže da se najveći Hamasov kamp za obuku također nalazi u četvrti, zajedno s drugim vojnim položajima, tvornicama i skladištima za proizvodnju oružja, zapovjednim centrima, uredima Hamasovih zapovjednika i podzemnom infrastrukturom

“Ovo je još jedan dokaz cinične upotrebe civilnog stanovništva Pojasa Gaze od strane terorističke ogganizacije”, kaže IDF.

Dodaje se da se borbe u kvartu nastavljaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...