Ian McKellen u ulozi ostarjelog Sherlocka Holmesa

Britanski glumac Ian McKellen glumit će devedesetogodišnjeg Sherlocka Holmsa u filmu Billa Condona “Mr. Holmes”.

Novi film mogao bi se početi prikazivati iduće godine, a u njegovu je središtu ostarjeli Holmes opsjednut pedeset godina starim slučajem. Film se ne temelji na originalnim romanima o slavnom detektivu Arthura Conana Doylea, nego na romanu “A Slight Trick of the Mind” Mitcha Cullina.

Glumac najpoznatiji po ulozi Gandalfa u trilogijama “Gospodar prstenova” i “Hobit”, postavio je na Tweeteru svoju prvu fotografiju u ulozi Sherlocka i napisao: “Dosad je Sherlocka Holmesa glumilo više od 70 glumaca. Sad ima 93 godine i ja sam na redu.”

U Cullinovu romanu Holmes je starac koji više ne može hodati bez štapa i polako gubi pamćenje. Živi s domaćicom i njezinim sinom s kojim razgovara o svojem životu prije nego što ga potpuno zaboravi.

Redatelj Bill Condon i McKellen već su zajedno snimili film “Bogovi i čudovišta”, za koji je Condon nagrađen Oscarom za scenarij. Osim toga, Condon je režirao mjuzikl “Komadi iz snova” za koji je dobio Zlatni globus, a napisao je i scenarij za Oscarom nagrađeni film “Chicago” te režirao film “Kinsey”. Njegov najnoviji film je biografski film o Julianu Assangeu “Tajne petog staleža”./Hrt.hr/HMS/

Najnovije