Iako prilično čist, Mostar i dalje ima zaboravljene zone gdje vladaju blato i smeće

Gradske vlasti Mostara na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem u posljednje tri godine obnovile su većinu gradskih ulica, kanalizacijsku i vodovodnu mrežu, elektro i telekomunikacijske instalacije, nogostupe, dječja igrališta i parkove, zelene površine i cvijećnjake. Grad je prilično čist, no baš zato u oči upadaju neke “crne točke”, koje nagrđuju grad i zasjenjuju sve dobro što je napravljeno, piše Hrvatski Medijski Servis.

Jedna od takvih “crnih rupa” je prostor uz Vukovarsku ulicu preko puta benzinske crpke OIL AC. Prije nekoliko godina ova je ulica rekonstruirana, uređen je mini park uz ulicu sa željeznim križem gdje Mostarci svake godine odaju počast ubijenim Vukovarcima i dio parking prostora. Ali samo dio. Ostatak je ostavljen, pa zaboravljen. I tako već mjesecima umjesto zelenih površina i parkinga uz središnji dio Vukovarske ulice je prava kaljuža, u kojoj je blato često izmješano sa smećem koje vjetar raznese iz obližnjih kontenjera. Nekima, čak, i ne smeta da u to blato parkiraju svoje automobile, računajući, da se parking na takvim mjestima ne naplaćuje.

Foto: HMS
Foto: HMS

Drugi primjer je u naselju Centar II. Lijepo uređeni park. Trava pokošena, travnjak besprijekorno čist, ali samo revitalizirani dio parka, onaj neobnovljeni dio komunalci ne čiste od suhog lišća i smeća.

Foto: HMS

U istom naselju obnovljeno je igrališta za djecu i mlade, postavljene nove klupe, ljuljaške, klackalice, kante za smeće. A u ćošku tog igrališta hrpa smeća.

Foto: HMS

Mostarsko komunalno poduzeće “Parkovi” koje je zaduženo za čistoću zapadnog dijela Mostara čini se trebalo bi angažirati neku vrstu kontrolora, koji bi provjeravao i prijavljivao svaki slučaj traljavo obavljenog posla. Ili bi možda Grad, a i građani, trebali umanjivati iznose na računima, koje im ispostave “Parkovi” za ono što ova tvrtka ne uradi kako treba.

Bilo kako bilo Mostar, kao jedan od turističkih bisera Hercegovine i Bosne i Hercegovine ovako nešto ne smije tolerirati./R.I./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img