Sve vijesti

OGLASILE SE SIRENE

I večeras raketni napad na Izrael; IDF: Stigli smo do obale Gaze

Sirene upozorenja na rakete ponovno su aktivirane u Tel Avivu i brojnim drugim gradovima u središnjem Izraelu, dok teroristi u Pojasu Gaze ispaljuju još jednu salvu raketa, javlja Times of Israel.

Uzbune se čuju i u južnom lučkom gradu Ashdodu.

Izraelske trupe opkolile su grad Gazu i podijelile opkoljeni obalni teritorij na dva dijela, priopćile su Izraelske obrambene snage (IDF).

Danas postoji sjeverna i južna Gaza, rekao je novinarima kontraadmiral Daniel Hagari, nazivajući to značajnom fazom u ratu. Izraelski mediji javljaju kako se očekuje da trupe uđu u Gazu u roku od 48 sati.

Izrael: Naše kopnene snage dosegle su obalu Gaze

Izraelska vojska priopćila je da su njezini vojnici stigli do položaja duž obale Gaze u sklopu proširenja svojih kopnenih operacija. 36. divizija Izraelskih obrambenih snaga stigla je do obale dok je radila na okruživanju Hamasovih snaga i napadima na ciljeve u Gazi, rekao je IDF u priopćenju.

U posljednjih 12 sati vojnici divizije gađali su oko 50 ciljeva, uključujući borbene zone, operativne rezidencije, predstraže, vojne položaje i podzemnu infrastrukturu, te eliminirali teroriste u borbi iz neposredne blizine, dodaje se u priopćenju. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR

Kreće aktivističku tura za predstavnike lokalne vlasti “Putevima nevidljivih Mostarki”

Inicijativa građanki/na Mostara, u sklopu Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, organizira pilot aktivističku turu, za predstavnike lokalne vlasti, vijećnice i vijećnike, pod nazivom...